Google
Esborra el tabac del teu entorn

projecteITACA

Durant el curs 2009-2010 es va iniciar l'estudi pilot a primer d'ESO de l'IES Joan Ramis i Ramis de Maó. Actualment encara continuen aplicant la intervenció del projecte ITACA i aquest curs ja es realitzarà a l'alumnat dels quatre nivells d'ESO.

 

L'objectiu de l'estudi pilot és avaluar la factibilitat i acceptabilitat de la intervenció. Els resultats obtinguts són molt satisfactoris, la intervenció s'està implementat adequadament i ha estat ben acceptada per les famílies, professors i alumnes que formen part de la comunitat educativa d'aquest IES.

L'estudi pilot constitueix un element fonamental que ens informa de la viabilitat del projecte i ens permet introduir modificacions i millores en el programa preventiu. 

IES Joan Ramis i Ramis - Maó

Aquest projecte va ser avaluat i finançat per la Conselleria de Salut i Consum a l’any 2010 (Ajudes per a Projectes d’Investigació Clínica i Epidemiològica. Convocatòria 2010).

Què és ITACA?

Que es ITACA? És un estudi que es realitza a 22 Institus d’Ensenyança Secundària (IES) de Balears que té com a objectiu avaluar l’efectivitat d’una intervenció per disminuir la prevalença de tabaquisme a la població adolescent.

Institució Promotora

 FISIB

El projecte ITACA ha estat promogut per la Fundació d'Investigació Sanitària de les Illes Balears, FISIB.

Institució Finançadora

Instituto  de Salud Carlos III

Projecte avaluat i finançat pel FIS (Fondo de Investigación Sanitaria) del Instituto de Salud Carlos III. Ministerio de Sanidad y Consumo

Institucions Col·laboradores

Area Salut Menorca Conselleria d'Educació Atencio Primaria Conselleria Salut
Consell Insular Menorca PADIB UIB IREFREA